Welcome to Our Website

10 theorieën over de psychologie van seks

Mee eens, het zou leuk zijn om te weten wat andere mensen denken. Maar terwijl we de kunst van telepathie nog lang niet onder de knie hebben, moeten we in het duister blijven. De moderne psychologie kan ons echter, dankzij uitgebreid onderzoek op het gebied van seksueel gedrag van mannen en vrouwen, helpen om de diepe motieven van gedrag en chemische reacties die optreden tijdens verkering, aan de gang zijnde, nauwkeurig te herkennen, of op zijn minst een bepaald pad te bewandelen. relaties en seks zelf..

Als het om seks gaat, zijn er veel mythes. Het is gemakkelijk om ten prooi te vallen aan geruchten en misvattingen over aantrekkingskracht, seksuele activiteit, flirten en de voorkeuren van zowel mannen als vrouwen. Er is een schat aan wetenschappelijk onderzoek in de sekspsychologie dat kan helpen deze verkeerde informatie weg te nemen, als je weet waar je die moet zoeken. Alle onderstaande informatie is verkregen van artsen, wetenschappers en psychotherapeuten, die interessante aspecten van interpersoonlijke relaties en communicatie hebben onthuld. De wereld van romantiek, seks en liefde is nog steeds behoorlijk wazig, maar deze 10 feiten kunnen helpen om het een beetje meer te verduidelijken. En zo niet, dan zullen ze je in ieder geval verrassen.

10. Het lichaam spreekt luider dan woorden

55% van de communicatie vindt niet plaats via woorden, maar via lichaamstaal. Alle gebaren, beginnend met gekruiste armen en eindigend met een blik op het telefoondisplay, zijn zeker een teken dat iemand niet naar je luistert, of dat hij niet geïnteresseerd is, of dat hij een gesprek wil vermijden. Het begrijpen van lichaamstaal kan enorm helpen bij het flirten. Een vrouw wil sympathie tonen en kan oog in oog staan ​​met een man, haar haar aanraken, glimlachen en oogcontact houden. Dezelfde tekenen van aandacht kunnen door een man worden gegeven. Als zowel man als vrouw deze lichaamsgebaren gebruiken, is het veilig om te zeggen dat sympathie wederzijds is. De toon van de gesprekspartner is erg belangrijk. Ongeveer 38% van uw houding ten opzichte van een persoon ligt in de intonatie, terwijl woorden slechts 7% van de informatie verschaffen.

9. Vreemdgaan zit niet in het DNA

Men gelooft dat mannen meer vatbaar zijn voor overspel. Maar is het zo? Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen evenveel, zo niet meer kans hebben om vals te spelen, vooral als er een garantie is dat de partner er nooit iets van zal weten. Volgens seksuologen komt bedrog vaker voor vanwege de kwaliteit van de relatie dan vanwege biologische en genetische factoren. Met andere woorden, niet alle mannen hebben de neiging om vals te spelen, en hetzelfde geldt voor vrouwen. Hoewel cheat-chemie zoals testosteronniveaus en het sensatiezoekende gen een rol kunnen spelen, is de relatie zelf belangrijker..

Veel mensen (zowel mannen als vrouwen) konden een Oscar winnen voor hun “optredens” in bed. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen minstens één keer in hun seksleven een orgasme faken. Bij mannen doet slechts 25% dit. De rechtvaardiging is meestal te veel vermoeidheid, een verlangen om de gevoelens van een partner te beschermen, maar de belangrijkste reden kan de eigenlijke houding ten opzichte van seks zijn. Sommige mensen denken dat er zonder een orgasme geen ‘echte’ seks is. Dat wil zeggen, elke keer dat beide partners een orgasme moeten ervaren. Maar als je het als een voorwaarde beschouwt, dan kom je waarschijnlijk steeds vaker simulatie tegen..

7. Seks is macht

Er zijn veel manieren om uw kracht te tonen. Voor mannen en vrouwen wordt seks vaak een arena waar ze strijden om macht, winnen en verliezen. Velen van ons zijn bekend met acties en gebaren die dominantie, macht en controle tijdens seks symboliseren. Maar hier moet je voorzichtig zijn: de wens om een ​​partner te choqueren of zelfs te vernederen kan tot disfunctioneren leiden, vooral als beide partners niet dezelfde voldoening ontvangen. Hoewel er niet veel gegevens over deze kwestie zijn, wordt aangenomen dat de reden ligt in het verlangen naar macht. Maar macht kan voor beide partners een bron van enorme opwinding en voldoening zijn, waardoor ze hun seksleven kunnen diversifiëren, mits in de juiste context toegepast..

Studies hebben aangetoond dat vrouwen die seksspeeltjes gebruiken een verhoogde zin in seks hebben, wat leidt tot meer plezier in seks. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeven mannen zich niet minderwaardig te voelen als hun partner speelgoed gebruikt..

5. Goede meisjes houden van slechteriken

Dit concept is bekend. De essentie ervan ligt in het feit dat een vrouw zich vaak meer aangetrokken voelt tot een opstandige man die volgens zijn eigen regels speelt en onbeleefd is tegen mensen, vooral vrouwen. Hoe beledigend het ook mag zijn voor goeden, dit is inderdaad waar – maar alleen onder bepaalde omstandigheden. Onderzoek suggereert dat vrouwen zich alleen tijdens de eisprong meer aangetrokken voelen tot rebellen en onbeschofte mensen. Tijdens deze periode gedragen vrouwen zich consequent opener met hen, maar zijn ze alleen geïnteresseerd in kortetermijnrelaties. Dus uiteindelijk zal veel geluk aan de kant staan ​​van vriendelijke en zorgzame jongens..

4. Vond je het leuk?

Mensen zijn niet altijd egoïstisch. Bijna iedereen wil dat zijn partner zich tevreden voelt, maar dit is geen garantie voor succes. Een man heeft veel meer kans en sneller om een ​​orgasme te krijgen tijdens seks dan een vrouw, en deze discrepantie is het onderwerp van discussie geworden in de wetenschappelijke gemeenschap. Waarom heeft een vrouw geen orgasme? Een andere, en misschien meer correcte vraag is wanneer ze het zou kunnen ervaren? Er zijn veel factoren die er toe doen: hoe vaak ze met deze partner is geweest, welke gevoelens ze voor hem heeft, of ze deze relatie wilde hebben, of er afwisseling in bed is. Deze gegevens helpen de lang gekoesterde mythe te verdrijven dat de grootte van een bepaald lichaamsdeel een doorslaggevende factor is, of dat een vrouw deze man gewoon niet mag. Hoewel dit ook kan zijn. In de meeste gevallen is alles echter veel gecompliceerder: 90% van de problemen bij het bereiken van een orgasme zijn psychologisch..

3. Seksuele vloeibaarheid

Het idee van seksuele vloeibaarheid is dat een persoon geneigd is zijn seksuele voorkeuren gedurende het hele leven te veranderen in termen van wie zich tot hem aangetrokken voelt, met wie hij naar bed gaat en hoe hij zichzelf definieert in een seksuele context. Vrouwen worden vaak gecrediteerd voor een grote mate van seksuele soepelheid, terwijl mannen als vrij onvermurwbaar worden beschouwd over hun voorkeuren. Maar recent onderzoek heeft aangetoond dat mannelijke stereotypen op dit gebied minder gedefinieerd zijn dan eerder werd gedacht, en dat er niet veel verschillen zijn in de seksuele vloeibaarheid van mannen en vrouwen. Zo meldde meer dan de helft van de deelnemers die zichzelf als homo en lesbisch identificeerden dat ze zich aangetrokken voelden tot meer dan alleen mensen van hun geslacht. Een aanzienlijk percentage homoseksuele mannen en vrouwen meldt ook dat ze het afgelopen jaar seks hebben gehad met een persoon van het andere geslacht..

2. Kijken is niet slecht!

Is het goed? Of is het slecht? Zal het een stempel drukken voor de rest van je leven? Zal je in seks een verliezer worden? Ondanks onze morele prioriteiten, hebben sommige onderzoeken betoogd dat het kijken naar films voor volwassenen niet zo erg is. Bovendien weegt het positieve op tegen het negatieve. Sociaal gezien kan het bekijken van een video als deze leiden tot acceptatie van hedendaagse genderverschillen en nieuwe waarden. Dit kan op zijn beurt relaties versterken..

1. Na de pauze

Is er een betere manier om iemand te vergeten dan gewoon een ander te vinden? Voor veel studenten is dit een goede manier om een ​​gebroken hart te kalmeren. Voor één onderzoek werd de studenten gevraagd om drie maanden na het uit elkaar gaan een dagboek bij te houden van hun seksuele activiteit. 66% van de vrouwen had seks tijdens deze periode van drie maanden, en een derde van hen deed het om wraak te nemen of om weg te komen van het uiteenvallen. Help een kloof te overbruggen, uw zelfrespect terug te krijgen of wraak te nemen op de persoon die u heeft gedumpt – het verlies van een partner kan een enorme motiverende factor zijn voor een informele romance.