Welcome to Our Website

Hoe de potentie te vergroten?

Libido betekent het verlangen om het seksuele instinct te bevredigen. Bij mannen en vrouwen wordt het niveau van seksueel verlangen bepaald door hormonen, dus de “eetlust” zal individueel zijn – voor sommigen is het niet om de andere dag genoeg, voor anderen vele keren per week. Libido wordt bepaald door leeftijd, gezondheidstoestand, de aanwezigheid van bepaalde ziekten bij vrouwen, het neemt af tijdens de zwangerschap, het nemen van orale anticonceptiva, onder invloed van psychologische factoren. Maar als verlangen betekent ‘ik wil’, dan is potentie voor mannen een vraag ‘ik kan’.

Het is veel gemakkelijker om de potentie te vergroten dan het libido. Als er problemen zijn met de erectie, ligt de oorzaak in één ding: onvoldoende bloedtoevoer naar het orgaan (maar verschillende factoren kunnen dit veroorzaken). Intimiteit wordt moeilijk in de aanwezigheid van problemen met het hart, bloedvaten, druk. Misschien moet de oorzaak worden gezocht bij sommige systemische ziekten, waarbij bepaalde medicijnen worden ingenomen.

Oorzaken en gevolgen van verminderde potentie

De redenen voor de afname van de potentie zijn onderverdeeld in twee groepen: fysiologisch en psychologisch.

Basis:

1. Stress, vermoeidheid, complexen. Constante neuro-emotionele stress heeft een negatief effect op het mannelijke functioneren.

2. Neurosen, onderdrukkende toestanden, depressie. De redenen moeten worden gezocht op emotioneel niveau of in het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem.

3. Constante spanning, angst voor fiasco. Als een man eerder vaak erectieproblemen had, kan hij zo bang zijn voor een herhaling van de situatie in de toekomst dat de potentie op niets uitloopt..

4. Fysiologische oorzaken – pathologieën van het hart, bloedvaten, hersenen, ruggenmerg, diabetes mellitus, hormonale onbalans.

5. Bijwerking van het nemen van bepaalde medicijnen. Het sterkste effect op de potentie zijn hormonale medicijnen, antidepressiva, antipsychotica, steroïden, supplementen voor aanvallen.

6. Slechte gewoonten – onevenwichtige voeding, alcoholgebruik en roken zijn de oorzaken van de meeste gezondheidsproblemen.

Constante problemen met potentie kunnen depressie veroorzaken, een man van zelfvertrouwen beroven en voortijdige beëindiging van seksuele activiteit veroorzaken. Een afname van het libido begint, in vergevorderde gevallen, met erectieproblemen, ontwikkelt impotentie.