Welcome to Our Website

Mannelijke en vrouwelijke jaloezie

Ook al heeft je vriendin een badge van een geëerde deelnemer aan vrije relaties, en op internationale conferenties maakt ze regelmatig verslag "Jaloezie vernedert een persoon", het is helemaal geen feit dat u zich kunt ontspannen.

Volgens de auteur van het artikel is vrouwelijke jaloezie vaak latent en asymptomatisch..

Herinner je je het verhaal van Pavlov’s hond, die een reflex had van de flits van een brandende gloeilamp? In de praktijk gebeurt hetzelfde met een jaloerse persoon. Het is de moeite waard om een ​​signaal te geven en de problemen beginnen onmiddellijk omdat de hersenen niet langer logisch en adequaat redeneren.

Dit gebeurt met evenveel succes bij zowel mannen als vrouwen. Maar mannelijke jaloezie is veel eenvoudiger. Ivanov komt bijvoorbeeld naar zijn vriendin Masha, en zij heeft Petrov in korte broek en pantoffels. Wat Ivanov beïnvloedt als een flitsende gloeilamp op Pavlov’s hond, waardoor hij jaloers wordt en gromt "Heb je welterusten gebeden??"

In de plaats van Ivanov zou dit elke normale man hebben gedaan. Zelfs als blijkt dat Petrov een drenkeling in de buurt heeft gered, en bij Masha droogt hij alleen zijn broek en drinkt hij thee met frambozenjam, om geen griep te krijgen. Voor de hand liggende tekenen dwingen
een man om jaloers te zijn tegen zijn wil. Maar als ze er niet zijn, zal hij niet fantaseren en verhoor met verslaving regelen. Mannelijke jaloezie is altijd het doelwit, tenzij uw MCH natuurlijk niet klinisch paranoïde en maniak is. Maar onder meisjes is pure doeljaloezie uiterst zeldzaam. Als Masha merkt dat Ivanova wordt gekust door een onbekende blondine, zij het zonder tekenen van een seksbom, dan is er ongeveer twee op de tien kansen dat de zaak eenvoudig zal eindigen in een gevechtsduel. In de meeste gevallen zal een man zichzelf voor de rest van zijn leven beschouwen als een verdacht en onbetrouwbaar subject..

Typische vrouwelijke jaloezie is gebaseerd op een puur intuïtief niveau. Zelfs als het meisje na het vrijgezellenfeest geen lippenstift op het shirt van haar MCH vindt en het haar van iemand anders op haar jasje, zal ze zich nog steeds ongemakkelijk voelen. Dat wil zeggen, dit is precies wat bijzonder verdacht zal lijken. Het gebrek aan vertrouwen wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de evolutie zelf. Angstige waakzaamheid was in die oude tijden populair onder meisjes, toen ze jurken van huiden naaiden in afwachting van mammoetjagers. Een vrouw met nageslacht zonder echtgenoot als kostwinner was toen, zonder enige grappen, door verhongering tot de dood gedoemd. Dus ik moest constant op mijn hoede zijn.

Voeg aan het oeroude instinct een verhoogde emotionaliteit en hormonale onbalans toe, en het wordt duidelijk dat meisjes er niet voor kiezen om jaloers te zijn of niet. Voor hen is dit verwant aan een fysiologische behoefte. Het maakt echter niet uit. Meisjes volgen gewillig hun eigen jaloezie en verliezen zonder aarzelen het hoofd, dat is beledigend. Uit eigen ervaring weet ik: een vrouw is vaak jaloers, omdat ze niets te doen heeft. Als ze een favoriet ding, vrienden of een interessant boek in de buurt heeft, zal ze zichzelf niet bedriegen. Mentale en fysieke activiteit is een geweldige manier om jezelf onder controle te houden.

Jaloezie door een overvloed aan emoties

Elke man is blij als hem met vreugde wordt verteld hoe cool hij is. Maar als hij na een paar dagen kennismaking honderdvijftien sms’jes ontvangt, de berichten op ICQ niet meegerekend, dan denkt hij serieus na of hij in een geschikt Brugge naar de bodem moet gaan? Meisjes die te gepassioneerd en beïnvloedbaar zijn, hebben dat nodig

hun emotionele koorts werd beantwoord. Maar het is moeilijk voor een man om constant een romantische gloed te behouden. Hij begrijpt oprecht niet waarom hij het meisje de hele tijd moet overtuigen dat ze begeerd en geliefd is. Dit is tenslotte begrijpelijk, anders zouden ze gewoon geen stel zijn. Daarom beantwoordt hij haar laatste bericht niet, vooral niet als hij het erg druk heeft. En hier beginnen de problemen.

Het meisje werpt zichzelf in een maalstroom van relaties en gelooft dat de partner er onvermijdelijk in zal duiken. En begint vreselijk te vermoeden als hij zwijgt "al twee hele uren!". Zodra hij in de toegangszone is, valt ze hem aan met jaloerse verwijten.. "Begrijp het niet!" – hij weert de eerste aanval af. En al snel wordt hij echt boos. Een man analyseert gebeurtenissen uit het verleden niet (hij ziet gewoon de zin niet – als hij de schuldige is, dan weet hij het zo goed). Daarom wordt een jaloerse slag gezien als een poging om hem onder de knie te krijgen. En hoe volhardender het meisje een rapport zal eisen over waar hij was en wat hij deed, des te sneller zal hij tot de conclusie komen dat het zonder haar veel gemakkelijker voor hem is om te ademen..

Jaloezie van de ex

De ex-vriendin van mijn vriend Mukhin is fotograaf, woont in een ander land. Eens schreef ze Mukhin in "Klasgenoten", dat ze naar haar geboorteplaats zou komen met haar fotoproject en vroeg om naar verschillende plaatsen te gaan waar ze van plan was foto’s te maken. Voor oude vriendschap, maar zeker niet gratis, maar tegen betaling.

Toen Mukhins vriend dit hoorde, raakte hij hysterisch en beloofde hij het hele medicijnkastje thuis te drinken en de telefoon uit te zetten als hij daarmee instemde. Ik moest versleutelen en geen contact opnemen. Waar Mukhin nog steeds spijt van heeft – zijn vriend heeft hem toch verlaten.

Meisjes trekken vaak conclusies (ik zou zeggen, bijna altijd). Hoewel jaloezie op de eerste soms niet ongegrond is. Het komt voor dat ze bij hen slapen. Het gebeurt dat periodiek. Maar als een man bereid is te veranderen, wat maakt het dan uit met wie? En de aanwezigheid van een vroegere passie kan slechts in één geval van bijzonder belang voor hem zijn – als hij zich in de bestaande relatie niet al te comfortabel voelt.

Onze redactiekunstenaar Borya bleef op de een of andere manier ’s nachts in de archiefmappen liggen, omdat hij’ s ochtends ruzie had met zijn vrouw. Om wat – Borya bekent lange tijd niet. En ik begrijp hem: de reden was volkomen stom en belachelijk. De tweede Borina-helft was jaloers op haar man "vriend" van LJ, die hij nooit in zijn ogen zag (en trouwens, niet speciaal hiervoor zou ontmoeten, trouwens).

Maar wie zei dat het object van jaloezie niet rechtstreeks in verband kan worden gebracht met een man? Dat je niet jaloers mag zijn op actrices, stewardessen, meiden bij promoties of uit een tijdschrift "Playboy"? En ze zijn echt jaloers op hen (Borya, leer materiaal!). Echt, geen grapje. Vrouwen en vriendinnen eisen dat de man niet de andere kant op kijkt, want hij heeft het beste al gekregen. "Buitenaards" ze zien mannelijke aandacht als een beledigende toespeling op hun eigen onvolmaaktheid. Dat is jammer.

Omdat in het hoofd van een man de hypothalamus verantwoordelijk is voor sensuele genoegens, en een ander hersencentrum verantwoordelijk is voor liefde. En het is illegaal om van een man te eisen dat hij alles combineert met betrekking tot zijn enige uitverkorene. En het slaat nergens op – in welke richting hij ook kijkt, hij houdt nog steeds alleen van haar.

Niet alleen mannen kunnen territorium markeren. Ik verklaar dit met het vertrouwen van een persoon die tijdens de laatste verhuizing een kanten string ontdekte, met wiens baasje we nu gewoon vrienden zijn. Ze viel me niet lastig met jaloezie, ik zal niet liegen. En het geval waarin ze ons vroeg om van plaats te wisselen in het restaurant, waar een mooie bruinharige vrouw in een ultra-halslijn ontspannen aan een tafel er tegenover, telt niet. Dit gebeurde niet uit boosaardigheid, maar ter voorkoming..

Als onderdeel van preventieve jaloezie vertrouwen meisjes volledig op het mannelijke woord. Maar beetje bij beetje controleren ze de mate van betrouwbaarheid. Daarom vinden ze het bijvoorbeeld niet beschamend om in de post van iemand anders te komen en aarzelen ze niet om feiten uit de privécorrespondentie van mannen te verduidelijken. Of plotseling, tijdens seks, zijn ze geïnteresseerd in waarom jij en Egorova in vredesnaam samen gaan eten. En Yegorova is uw collega, die uitsluitend voor u interessant is als een zeer intelligente programmeur. En het is een compleet mysterie voor jou waarom de details van het kantoorleven bekend zijn bij je vriendin, die in de hele stad werkt..

Je voelt je op zulke momenten buitengewoon ongemakkelijk (zoals iemand in het toilet met een videocamera). Waakzaamheid ter wille van enige vorm van preventie rechtvaardigt geen arrogantie. Vooral als er banale complexen onder zijn vermomd..